публикувано на: 03/11/2022

Актуална палитра от цветове при дамските рокли

Цветните решения за всички дамски дрехи се базират на 3 основни цвята - червено, жълто и синьо като има три вторични цвята, които са оранжево, зелено и виолетово. За щастие и този сезон можем да се радваме на дамски рокли в страхотните шест междинни цвята, образувани присмесване на първични с вторични цветове, а именно всички нюанси на червено-оранжево, жълто-оранжево, жълто-зелено, синьо-зелено, синьо-виолетово, червено-виолетово, което ни дава страхотна гама от цветови решения за всекидневни дамски дрехи.

Цветни комбинации за дамските рокли

Съществуват много и най-различни подходи за създаване на цветни комбинации при различните рокли като някои от тях са:

  • Комбинация от допълващи се цветове: допълващите се цветове са именно тези, които се намират близо един срещу друг в палитрата. Комбинацията от тези цветове създава въздействащ цветови сблъсък и гарантира открояващ се резултат в името на най-красивите и запомнящи се дамски рокли.
  • Тройни цветови комбинации: Тази схема се изразява в три цвята, равномерно разположени върху цветната палитра като акцента върху самите дамски рокли се постига чрез използването на един тон с два противоположни нюанса.
  • Комбинации от аналогични цветове: аналогичните цветове са тези, които са съседни на цветната палитра и в резултат на това имат поне един общ нюанс. Ако сте закупили забележителна оранжева дамска рокля и се чудите как да я комбинирате с останалите си дамски дрехи, то е най-лесно да погледнете цветната палитра и опитате смело.

Модни трикове при дамските рокли за уникална визия

Комбинирайте изключително наситени и строго неутрални цветове в една дамска рокля, независимо дали е официална или ежедневна и дали е къса и дълга. Комбинирането на богати и живи цветове с неутрални абсолютно винаги е много добра идея и дава своите резултати.

дамски рокли

Когато съчетавате няколко неутрални цвята с един наситен, получавате възможност да създадете уникална по своята същност дамска дреха, което изглежда много цветно и свежо. Можете да използвате деним като неутрален цвят и да съчетаете плетена дамска рокля например с дънки и на практика успеха ви е вързан в кърпа.

Как да комбинирате всички цветове в една рокля?

Изборът на определени цветове за всички дамски дрехи е символ на нашите емоции през годината и какви ще бъдат те зависи от нас - богати, топли и положителни са всъщност вибрациите на жълтото, смесени с надежда и стабилност от сивия цвят. Сивото е наистина доста универсален цвят с широки възможности за комбинации например между дамска рокля и палто или яке или между дамска блуза и дънки. В случай, че искате да добавите допълнителен чар към сивите елементи в своето дамско облекло, то трябва да опитате да ги комбинирате с платове с текстури, дантели или щампи. Ако искате да използвате сиво като основен цвят за своята дамска рокля например с ярък цвят за акцент, тогава е най-добре да изберете плътен и наситен нюанс на сивото.

дамски рокли

Жълтото изразява предимно топли и хубави вибрации като идеално се комбинира с неутралната палитра цветове - например черна, светла дамска рокля с жълт акцент. Черните, тъмносините, кафявите и белите цветове изглеждат фантастично на фона на жълтото и това прави носенето на такива дамски рокли много изискано. Можете да създадете уникални комбинации с меки пастелни цветове, светло синьо и розово. Като бонус можете да разнообразите външния си вид като съчетаете сиви дамски дрехи с капси, с метални орнаменти или бляскави акценти.

Една публикация от:
Даниела Иванова