публикувано на: 24/10/2022

Как да избирате подходящи електроинструменти

Преди да вземете решение кой точно ел инструмент ще бъде най-практичен за определена работа е добре да съобразите няколко неща и именно следващата статия ще ви бъде много полезна. Трябва да направите проучване на наскоро завършени задачи, включващи електрически инструменти, за да изберете правилно факторите за мощност, гъвкавост и издръжливост, от които маисторите се нуждаят за висока производителност. Три фактора са в основата на добрия избор на електроинструменти от строителен магазин - подготовка за работа, настройка и смяна на инструмента на работното място и използване на инструмента по време на работа.

Циркуляр - съображения при избора

Всеки един циркуляр може да се използва за различни нужди като рязане на тръби, дъски, тухли, газобетонни блокове, ламарина или арматура. Циркулярите могат да бъдат доста шумни, така че защитата на ушите на човека, който работи с циркуляр е задължителна. Задължително работното място трябва да бъде добре осветено, за да осигурява по-добър контрол и точност на рязане, както и безопасност при работа с електроинструменти. Когато настъпи момента за изберете своя циркуляр от някой строителен магазин е добре да прегледате всичките му характеристики.

електроинструменти

Характеристиките на един циркуляр, които трябва да имате предвид:

• Тегло на циркуляра - зависи от параметрите и възможностите за срез наведнъж и големината му.

• Остриета и ножове на циркуляра - тънките ножове намаляват натоварването, осигуряват по-висока скорост и намаляват времето за рязане.

• Бързо регулиране на дълбочината и скосяването - спрямо дизайна има различна дълбочина на рязане и възможности за скосяване.

• Ергономични дръжки на циркуляра - те осигуряват баланс, комфорт, сила и по-добър контрол над електроинструмента.

• Мощност на мотора на циркуляра - с по-голяма мощност бихте могли да се възползвате от по-малки разходи на енергия и по-малко време за работа.

Важни характеристики на електрическите триони

Електрическите триони и в частност сабления трион, работят чрез действие на натискане и издърпване и точните характеристики, могат да правят много специфични срезове, които другите триони не могат. Специфичните разрези със саблен трион могат бързо да направят отвор на електрическа кутия или отвор за тръба или тръбопровод в стена или дървен под.

ел инструменти

Други ключови характеристики на електрическите триони включват: регулируема чрез спусъка скорост на острието за по-ефективни и по-бързи срезове, много полезно заключване на спусъка, лесна смяна на острието без нужда от инструменти, практичен вентилатор за прах по линията на рязане. Изключително важно е тежестта на електроинструмента да е възможно най-малка, да има по-дълъг живот на батерията, качествен мотор за по-прецизна работа, по-дълъг живот на мотора и мощност, подходяща за удобна работа.

Безопасност при работа с ел трион

Ел триони и ножици - независимо дали са с кабел, безжични или преносими с бензин - могат да се справят с повечето дейности по подрязване на дървета и храсти. Характеристиките, които трябва да се вземат предвид за най-ефективната работа, започват с безопасността. Проучванията показват, че над 30 000 инцидента годишно се случват именно при работа с ел трион, така че е ясно, че елементите за безопасност и личните предпазни средства, като каска, обувки с твърд нос, очила, ръкавици и специални дрехи са задължителни.

Повечето ел триони надвишават допустимата граница на шума от 85 децибела, така че защитата на слуха е изключително важна за здравето. Електрическите триони могат да се справят с леки задачи, докато бензиновите триони са подходящи за по-тежки задачи. Независимо колко често ви се налага да ползвате електроинструменти, не забравяйте за предпазните средства и за подходящите условия за работа - за да бъде всичко успешно, безопасността ви е на първо място.

Една публикация от:
Даниела Иванова