публикувано на: 27/07/2022

Какъв тип матрак е най-добър за Вас

Матракът, който е най-подходящ за вас, е този, който отговаря на вашите персонални нужди - било то за комфорт, подкрепа или спрямо вашия бюджет.

Има много и различни видове матраци и може да е трудно да намерите този, който е най-подходящ за вас. Трябва да помислите какъв тип матрак искате, колко пари искате да похарчите за матраци и какъв размер матрак ще работи най-добре спрямо вашата подматрачна рамка и рамката на леглото. Матраците са едно от най-важните неща, които трябва да купите за дома си, тъй като прекарваме 1/3 от живота си в леглото на матраците, така че е изключително важно да сме сигурни, че получаваме най-добрия матрак за нас.

Има много видове матраци и може да е трудно да решите кой е най-подходящ за вас - има матраци с мемори пяна, латексови матраци, хибридни матраци и други. Магазина за матраци ще ви помогне да намерите правилния тип матрак, като ви зададе някои въпроси относно вашите навици и нужди за сън и като имате възможността да изпробвате лично всеки един от матраците, за да установите кой е най-удобен за вас.

Какъв тип матрак е най-добрият?

Наистина типа на матрака зависи от личните ви предпочитания като например, може да откриете, че пружинен матрак поддържа гръбнака ви, докато покритието от пяна се усеща твърде солидно.

Плюсове и минуси, както и ценови диапазон за различните видове матраци:

  • Пружинни матраци
  • Мемори матраци
  • Латексови матраци
  • Дунапренни матраци
  • Еднолицеви матаци
  • Двулицеви матраци
  • Меки матраци
  • Твърди матраци
  • Ортопедични матраци
  • Медицински матраци

Какъв размер матрак ви трябва?

Търговците на дребно и производителите препоръчват да купувате най-голямото легло, което вашата стая може да побере, а дължината на матрака трябва да бъде поне 10–15 сантиметра по-дълга от най-високия човек, който ще спи на матрака.

Откъде да закупите вашите матраци?

Търговия на дребно в малки магазини:

Това са традиционни търговци на дребно, които може да се намират близо до вас, но цените, които ще ви предложат, ще са с поне 30% по-високи от доказалите се в бранша големи вериги магазини за матраци. Те продават матраци от различни производители на трети страни и собствени марки понякога. Повечето матраци имат пружинно ядро, като има и някои с опции за пяна и хибрид и обикновено са „отворени“ (известни още като не в кутия) и са достъпни за изпробване в изложбените зали, ако има такива. Тези търговци на дребно обикновено имат и уебсайтове, където можете на спокойствие от удома да разгледате всички видове матраци, топ матраци и подматрачни рамки, за да не губите много време при ориентиране на място в магазин за матраци.

Търговия на дребно в магазина (опаковани на ролки):

Някои матраци Ikea се навиват, съхраняват и изпращат в пластмасова или наилонова опаковка като те се разширяват, след като ги отворите и ги оставите за около 72 часа да заемат нормалната си позиция. Можете да тествате демо модели в магазина, след което да закупите такъв на място в магазина за матраци или онлайн.

Матрак в кутия:

Популярна алтернатива на традиционната търговия на дребно са моделите матраци в кутия, които се продават почти само онлайн, директно от производителя. Някои по-големи марки мебелни магазини и магазини за матаци също ги продават като част от гамата си матраци и подматрачни рамки за спални. Налични са различни дизайни матраци от пяна, пружина, хибрид и латекс от пяна, които се разширяват до пълен размер, когато отворите кутията.

Онлайн търговия на дребно:

Онлайн търговията на дребно е същото като традиционния търговец на дребно, но само онлайн. Те доставят "отворен" матрак до вашата врата, който включва кратък пробен период у дома. Хубаво е да можете да тествате матрака предварително в магазин за матраци, ако не ви се занимава с процесите по връщане на матрака и получаването на парите ви обратно в сметката.

Една публикация от:
Даниела Иванова