публикувано на: 30/04/2022

Най-евтината марка гуми срещу най-скъпата марка гуми - коя всъщност е по-евтина?

Евтините гуми не са непременно лоши и скъпите гуми не са непременно добри. Качеството на гумата е много по-важно от цената на автомобилната гума.

Основното нещо, което потребителите трябва да имат предвид при закупуване на автомобилни гуми, е какъв тип гума искат, какъв им е необходим, за какво им трябва и какво ще искат да очакват от своите гуми. Например гумите за скорост и гумите за всички терени са проектирани за коренно различни функции. Излизането извън пътя със скоростни гуми не само ще повреди вашите гуми, но и ще промени коренно начина, по който ще имате възможност да шофирате. Някои гуми може да са по-скъпи от други, защото са по-издръжливи при определени условия и могат да издържат по-дълго на пътя.

Кога трябва да се сменят гумите

Най-важното нещо, което трябва да знаете за автомобилните гуми, е, че те трябва да се сменят поне на всеки 5 години, независимо дали са евтини или скъпи. Гумите не са нещо, което трябва да се приема лекомислено - в крайна сметка и вашият живот и този на всички останали участници в движението по пътищата зависи пряко от автомобилните гуми. Те са неразделна част от нашите автомобили и ако са стари, могат да причинят всякакви проблеми тъй като вече не отговарят на производствените си характеристики и губят качествата си спрямо сезона, за които са били направени. Независимо дали имате евтини гуми или скъпи, препоръчително е да ги сменяте на всеки 5 години.

Цената на автогумите

Цената на автомобилните гуми се определя от качеството на материалите, които са използвани за направата на самата гума и гаранцията на производителя. Цената на гумите се определя от много фактори като качеството на материалите, използвани за направата на гумата и предлаганата гаранция - безплатна или платена с абонамент за удължаване. По-високата цена обикновено отразява по-добрата издръжливост и спокойствието, когато знаете, че разходите за ремонт ще бъдат покрити от гаранцията за определен период от време и вие няма да имате допълнителни грижи за обслужването на вашите гуми.

Евтините гуми не си струват парите ви, защото не са издръжливи и в крайна сметка ще харчите повече пари за тях, отколкото ако сте купили среден клас или скъпи гуми. Те също така не осигуряват добро возене и усправление на колата независимо от сезона, защото често нямат достатъчно омекотяване при контакт с пътната настилка.

Една публикация от:
Даниела Иванова