публикувано на: 20/07/2021

Невероятно постижение с гладуване

Хората са много странни същества, които сякаш винаги тестват лимита си на предела, за да видят докъде могат да докарат телата си преди да се случи немислимото.

Най-дълго гладувалия човек

Човекът прекарал най-много време без да консумира каквото и да било е издържал 94 дни, което е около 3 месеца. Но чували ли сте някога за човекът прекарал без твърда храна 382 дни.

Това е малко повече от година, през която Англос Барбиери не приема никаква храна. Той започва гладуването през 1965-та година като той прави това, за да свали килограми. Лекарят му предлага да изпробва кратковременно гладуване, но след края на определения период той решава да продължи гладуването за по дълго, защото според него се е адаптирал достатъчно добре и така продължава. По време на тези 382 дни той е пил само напитки без калории като кафе, чай, вода като в редки случаи е добавял към тях по малко мляко и захар. През цялото време той е бил под лекарско наблюдение и е приемал витамини и минерали под формата на хапчета.

След изтичане на годината е отслабнал с цели 125 килограма, което е просто невероятно. Какво обаче се случва когато човек с нормално тегло се подложи доброволно на такова екстремно гладуване като форма на протест. Бари Хорн има отговор понеже той е издържал цели 68 дни без храна, за да покажат колко сериозен е относно каузата, която отстоява. Това обаче се отразява пагубно на тялото на Бари и когато той достига до 43-тия ден от гладуването си вече е изгубил 25% от телесната си мазнина.

Той също така е повръщал в продължение на седмица, загубил е представа за това къде се намира и към края на стачката неговите съмишленици е трябвало да му напомнят за какво се бори, тъй като той самият е започнал да има проблеми с възприятията и паметта. Към 52-рият ден от стачката е имал трудностите със зрението, изпитвал е ужасни болки в корема и е имало опасения, че ще изпадне в кома.

Една публикация от:
Даниела Иванова