публикувано на: 05/10/2021

Топ 10 предимства на алайнерите

Като съвременна алтернатива на стандартните брекети, алайнерите служат за корекция на зъбите и се грижат за хигиената и здравето на устната кухина. 

Процесът на лечение отнема различно време и благодарение на лекия и постоянен натиск, алайнерите успяват да преместят постепенно зъбите в правилна позиция. Това става много по-бързо, в сравнение с брекетите и осигурява далеч по-големи предимства.

По-голямо удобство при носене

Привикването с алайнери след първоначалния период на адаптация става бързо и тяхното носене после е много удобно. Те са леки и поставянето и свалянето им става  лесно.

Малък шанс за нараняване

Докато при лечението с брекети, те често могат да наранят устната кухина, да се получи възпаление на венците или да се провокира натрупване на зъбен камък и плака, при алайнерите това е почти невъзможно. Те не причиняват груб натиск или дискомфорт и не дразнят бузите и венците. Това е в резултат на лазерно обработените им краища.

Не ограничават избора на храна

Носенето на брекети неизбежно налага въздържане от по-твърда храна, докато при алайнерите няма такъв проблем, защото те могат да се махат при хранене и после пак да се поставят.

Не изискват постоянно фиксиране на зъбите

При всяко хранене или миене на зъбите алайнерите могат да се махат, а също и по желание при важни събития като сватба, фотосесия, интимна или бизнес среща. При брекетите тази възможност не съществува.

Незабележими за останалите хора

Прозрачният термопластичен материал, от който са изработени алайнерите, ги прави невидими за другите. Това дава по-голямо спокойствие и самочувствие при общуването, докато промените в говора при носене на брекети и тяхната видимост причинява много неудобства.

Изработката им е индивидуална

Не отговарят на истината всички свързани с алайнери мнения, че използването им е само при деца, чиито зъби се нуждаят от малки корекции. Алайнерите са отлична алтернатива на традиционните брекети и решават различни ортодонтски проблеми при хора на различна възраст.

Изработката на прозрачните алайнери е строго индивидуална и става след първичен преглед и консултация със специалист, снемането на отпечатък и вторична консултация за уточняване етапите на лечение. Благодарение на 3D принтерите, могат да бъдат изработени алайнери за зъби, пасващи идеално на съзъбието, за да бъде постигнат максимално добър резултат.

Лесно поддържане на орална хигиена

Свалянето на алайнерите не затруднява миенето на зъбите и почистването на венците. Самите алайнери също трябва да се почистват с четка и паста за зъби поне веднъж дневно.

По-малко време за използване

За да може лечението с алайнери да доведе до успешен резултат, носенето им трябва да бъде поне 18 часа в денонощие. Процесът на лечение зависи от тежестта на патологията и отнема най-малко 3-6 месеца.

Предпазват зъбите

Освен че не нараняват венците, алайнерите предпазват зъбите при консумация на храни и напитки с резки температурни промени и с повишена киселинност. Не позволяват и натрупването на микроорганизми.

Създават удобство при дистанционно лечение

Поставянето на алайнери не е обвързано с ежемесечно посещение на стоматологичния кабинет.

По-високата за лечение с алайнери цена е напълно приемлива, като се вземат под внимание крайният резултат, комфортното лечение и естетичния вид на зъбите.

Една публикация от:
Даниела Иванова