публикувано на: 07/10/2021

Задължителни офроуд аксесоари

Офроуд устройство за възстановяване

Устройството за възстановяване е задължителен инструмент, когато тръгвате извън пътя. Когато превозното средство се забие някъде, използването на лебедка или ремъци за възстановяване за преместване включва прекомерна сила и неуспешен опит за спасяване може да доведе до повреда на автомобила или сериозни наранявания. Вместо да изтеглят заседнало превозно средство, любителите на офроуд могат да използват устройство за възстановяване, за да направят работата много по-лесна.

Устройствата за възстановяване са офроуд авточасти, които представляват найлонови дъски с двойно предназначение. Те могат да се използват като лопати за изкопаване около гумите на заседналото превозно средство или могат да бъдат поставени под гумите, така че превозното средство да може лесно да излезе. Ако не друго, тези удобни инструменти могат да се използват за изкопаване на място за огън или яма.

Устройствата за възстановяване са полезни спасителни инструменти, независимо от сезона. Въпреки че е лесно да се мисли за тях, когато превозното средство е заседнало в калта, те са също толкова полезни в снега или пясъка. Офроуд бордовете за възстановяване могат да бъдат спасител, когато се впуснете прекалено дълбоко в калта!

Работни съвети

Да, добрите стари дъски са все още полезни в много ситуации, особено ако имате ограничен бюджет! Въпреки че често се пренебрегват, дъските от масивна дървесина могат да бъдат голяма помощ и като цяло ценен аксесоар за всяко офроуд приключение. В дивото рядко има място, където земята е напълно плоска и без препятствия. Това затруднява много повдигането на автомобил за ремонт или смяна на гума.

Дървена дъска с добър размер може да се постави на земята, за да се направи равна повърхност, подходяща за крик. Няколко дебели дъски могат да бъдат използвани за притискане на гума, като предпазват превозното средство от търкаляне надолу. Дървените плоскости са прост и евтин инструмент, който всеки, който се движи офроуд, винаги трябва да държи под ръка.

Комплект за ремонт на гуми за офроуд

Офроуд гумите понасят повече щети от всяка друга част на превозно средство, което е особено вярно за превозни средства с висока проходимост. Независимо къде шофирате, винаги имайте наблизо комплект за ремонт на гуми в случай на спешност. Тези комплекти могат да бъдат разликата между бързото оправяне и прекарването на часове, докато чакате някой да ви спаси.

Пълният комплект за офроуд гуми се предлага с висококачествен манометър за гуми, за предпочитане такъв с двоен патронник и диапазон с двойно налягане. Комплектът включва инструменти за вмъкване и разгъване, смазка, клещи с иглени части, аксесоари за клапани и няколко самовулканизиращи се ремъци за ремонт. Комплектът за офроуд гуми обикновено се предлага в чист, компактен калъф, който може лесно да се съхранява в превозното средство. Тези комплекти могат да ремонтират най-често срещаните видове гуми, без да се налага да ги изваждате от превозното средство, включително безкамерни радиални и напречни гуми.

Една публикация от:
Даниела Иванова